Aktuelt

12/4-19 Påskemaraton på sykkel, fullt hus og god stemning.

Påskemaraton sykkel

12/12-18 Julemaraton på sykkel vel gjennomført! Bra jobba folkens:-)

Bilde Julemaraton på sykkel 2018

5/12-18 Maraton i sal: Boksing, step og Apd Soft.
Bilde maraton i sal 2018

Bootcamp 23.05.18
En strålende sommerdag, og perfekt dag for å trene styrke ute.
Bootcamp 2018

06.12.17 Salmaraton
Bilde fra årets salmaraton. I år kunne man være med på start, nakke/skulder, step og tabata. Alle timene var 25 min.
Salmaraton

08.08.17
Tur rundt Lutvann i fint turvær. Bratt og utfordrende tur, men alle gjennomførte med stil.
IMG_3711

30.06.17 Utedag på Ekeberg.
En hyggelig avslutning på vårtimeplanen. Solen skinte og vinden blåste godt. Vi fikk testet ut mange ulike aktiviteter som boccia, fotballgolf, kubb, frisbee, slakk line og støvelkast. I tillegg er dagen en fin mulighet til å møte deltagere fra forskjellige aktiviteter.

Image-1[1]
29.06.17 Klatretur på Hauktjern
Endelig var værgudene med oss slik at vi fikk gjennomført den årlige klatreturen ute på Hauktjern. Over 20 stk var med på turen. God stemning og mange fornøyde deltagere.
Image-1[2]
19.05.17
Ni sprekinger gjennomførte årets Bootcamp med glans! Været holdt seg perfekt for utetrening, og det var flere smil underveis i treninga. Til slutt vanket det frukt og kjeks, og ikke minst et eget treningsprogram til egentrening de ukene vi har stengt i sommer! Tusen takk for innsatsen!

Bootcamp bilde 2017

14.03.17
Tirsdag 14 mars var det klart for årets første bowlingrunde. 19 deltagere med godt humør var klare for å sette nye rekorder.
Bilde bowling v17

Tirsdag 24.01.
Tirsdag 24 januar arrangerte vi kostholdsforedrag på Anker Hotell. Robert Svingerud, ernæringsfysiolog fra NIMI underviste om kosthold i forhold til trening.
Rommet var fylt med 50 engasjerte deltagere.

redigert bilde kostholdsforedrag

16.12.16 Julemaraton i sal.
Fredag 16 desember gjennomførte vi julemaraton i sal. 25 min økter med Aerobic, styrke, step og zumba. Noen deltok på alle timene!
Stemningsbilder fra timene.
julemaraton-i-sal-2016

15.11.16
Bowling på Solli Bowling.
17 ivrige deltagere møtte opp for å sette nyt pers. God stemning og trivelig selskap.
bilde-bowling

27.05.16 Bootcamp.
14 spreke tøffinger stilte opp og fikk seg en skikkelig økt i solskinnet. Med treningen fulgte program som kan brukes i sommerferien.
bilde bootcamp
Bilde som viser litt av parken.

Fredag 18 mars møtte 13 ivrige syklister opp til årets påskemaraton. Våre studenter, Henrik og Ylva startet festen med fengende rytmer og godt humør. Anniken kjørte del 2, med motiverende musikk som tok ut de siste kreftene. Etter en kjempegod innsats, ble det utdeling av premier og påskeegg.
Stemningsbilder fra fredag 18.3

bilde maraton 4

Fredag 18 desember var det klart for maraton i sal. 2 timer med zumba, sirkeltrening, aerobic og boksing. Stemningen og innsatsen var fantastisk, noen gjennomførte til og med alle timene.
Stemningsbilder fra dagens trening.
maraton i sal 2
maraton i sal

Fredag 11 desember feiret Aktiv på dagtid 20-årsjubileum på ekeberg. Det ble servert gløgg og pepperkaker rundt bålet. I tillegg hadde vi rebusløp, med premiering til vinnerlaget. Ca 30 personer møtte opp på den kalde desemberdagen.
Samling rundt bålet for noen av de som møtte opp for å feire Aktiv på dagtid.
bilde 20 års jubileum

Fredag 30.Oktober arrangerte Aktiv på dagtid Halloweenmaraton på sykkel. 12 deltagere møtte opp i ulike kostymer. Etter gjennomført maraton ble det premiering til alle som hadde fullført.
Stemningsbilder fra Halloweenmaraton.

969be1aa-1156-4881-a8cc-0e399563f95c

Torsdag 25 juni var det klart for den årlige klatreturen ute på Hauktjern.
Etter noen dager med norsk sommer (sol og plutselig store regnbyger), ble det bestemt at klatreturen skulle gjennomføres som planlagt. Heldigvis var værgudene på vår side med et par byger innimellom.

22 ivrige deltagere møtte opp og var klare for nye utfordringer. Mange sprengte grenser og tok utfordringer på strak arm. Noen såre knær og skrubbsår, men ingen tårer.
I tillegg til klatring ble det servert grilla pølser fra en av deltagerne, og en av damene hoppet i det kalde vannet.
Alle var enig om at det hadde vært en fin tur.

bilde klatretur
En av deltagerne i veggen på 7- rute.

27.mars var det klart for to timer med påskespinning på Actic i Storgata.

Denne gangen var musikkvalget langt ifra tilfeldig, men fylt med fire ulike temaer gjennom hele sykkeløkten. Vi startet med filmmusikk og 80-tallspreg fra praksis-student Stine Marie. Deretter fulgte en lengre pause med frukt og andre godsaker. Siste halvdel bestod av afrikansk-, countrymusikk og ikke minst preg fra det gode 90-tallet. Vi avsluttet med loddtrekning og premieutdeling, hvor hovedpremien var selveste påskeegget – nå var vi alle klare for å ta påsken fatt. Takk til alle 20 som deltok, og bidro til en kjempebra stemning!

Se stemningsbilder under.
IMG_0157

redigert sykkelbilde 2

IMG_0162

Fredag 19.desember 2014 hadde Aktiv på dagtid Julemaraton på sykkel på Actic i Storgata.

Vi fylte sykkelsalen med 17 sykkelentusiaster og gjorde oss klare til å sykle julen inn, både til jule- og annen sykkelmusikk. Stemningen holdt seg under to timer hardt arbeid, både gjennom sletter, oppoverbakker og sprintperioder. Halvveis i økta tok vi en lengre pause, hvor vi fylte karbohydratlagrene. En premie ventet til alle som fullførte – en treningstrøye fra Aktiv på dagtid. Takk til alle som fullførte og viste en super innsats!

Sykkelmaraton

En fornøyd gjeng etter 2 timer på sykkel.

 

Tirsdag 23 september hadde Aktiv på dagtid besøk av helse- og sosialbyråd Øystein Eriksen Søreide.
Les mer her.

 

Intervju med deltager.

Sommeren 2010 forandret hverdagen til Terje seg. Etter å ha jobbet i mange år som yrkesaktiv sjåfør, ble han sykmeldt etter et hjerneslag. Den første perioden etter hjerneslaget trente han ved å gå på tur med kona som ledsager. Fokuset var å trene opp koordinasjonen.

Etter 6 mnd med egentrening og oppfølging på Sunnaas Sykehus, tok Terje kontakt med Aktiv på dagtid. Den første perioden i Aktiv på dagtid var treningen ”puslete”, Terje var redd og engstelig for å få et nytt hjerneslag. Han var på hils med noen, men trente stort sett for seg selv en gang i uken på Friskis&Svettis i Vika.

Etter hvert begynte han å trene i Aktiv på dagtid tre ganger i uka. Han trente til faste tidspunkt og møtte ofte de samme personene i lokalet. Han fikk flere bekjente, og det ble lagt merke til om han ikke kom på trening.

Treningen førte til at han fikk mer overskudd og energi. Han kjente etter 5. – 6. måneder at han orket mer på trening. Fra engstelse og trening med lav intensitet, merket han at han kunne løfte tyngre vekter og at han hadde mer energi.

Terje har vært medlem i Aktiv på dagtid i over 3 år, han har testet ut ulike treningssteder og aktiviteter. Han trener nå fast tre ganger i uka på Actic Treningssenter i storgata og stortrives.

Tipset hans til nye deltagere er: Ta kontakt med en instruktør i Aktiv på dagtid slik at du trener riktig fra starten av.
Bilde av Terje
Terje på Actic Treningssenter.Fredag 31.januar 2014

Nesten 30 danseglade deltagere i Aktiv på dagtid vrikket på dansefoten under månedens arrangement på Actic. Uansett tidligere ferdigheter innenfor dans, var det åpent for alle å delta på 60 minutter hiphop til fengende musikk og instruksjon fra instruktør Anne. Med god stemning og mye treningsglede blant deltagerne ble dette en fin avrunding på januarmåneden!

hiphop 011
Hiphop-Instruktør Anne sammen med flere av deltagerne.Gradering taekwondo 2013.

Fredager gjennom hele året har Aktiv på dagtid deltagere hatt mulighet til å trene taekwondo i Prinsdalen. Med kyndig veiledning av Bao Vu, har hver enkelt fått tilpasset trening etter sitt nivå. Fredag 6 desember var det på tide å vise hva man hadde lært. Etterpå var det utdeling av gult belte. Vi gratulerer deltagerne som gjennom året har trent flittig og som har klart graderingen gult belte.

Bilde prinsdalen
To av deltagerne som har trent taekwondo i høst og som fikk utdelt gult belte.
Gaustadløpene 2013.

I år feiret Gaustadløpene 30 år og det var ca. 1300 påmeldte. Ansatte i Aktiv på dagtid bidrar hvert år under Gaustadløpene. Aktivitetene er delt opp i mosjonsløp, turmarsj og stafett. Etter løpet ble det servert lapskaus og boller, mens DDE hadde konsert på scenen. Vi gratulerer Gaustadløpene med vel gjennomført 30 års-jubileum.
Bilde 2 GaustadløpetBilde 1 Gaustadløpet

Jane,”Kuppern” og Anniken står klare til å dele ut medaljer, mens startskuddet  for mosjonsløpet går.

Arrangementer

JULEMARATON I SAL
Onsdag 4/12 kl. 11.15-13.15
Sentrum, Storgata 38
Påmeldingsliste fra kl. 09.30

JULEMARATON PÅ SYKKEL
Onsdag 11/12 kl 10.00-12.00
Sentrum, Storgata 38
Påmeldingsliste fra kl 09.00

Følg Aktiv på dagtid oslo idrettskrets på FACEBOOK

Tur og kulturopplevelser Aktiv på dagtid EXTRA klikk her for programmet.

Vi anbefaler nærturene til Den Norske Turistforeningen. Se www.dntoslo.no("Aktiv i 100")
SELVHJELPSGRUPPER
Fra passiv mottaker til aktiv deltaker i eget liv. Link Oslo tilbyr ulike selvhjelpsgrupper. Se mer på linkoslo.no